مراقب مسمومیت و بیماری‌های انگلی در ماه رمضان باشید + توصیه‌ها

توصیه‌های سازمان غذا و دارو به روزه داران؛

مراقب مسمومیت و بیماری‌های انگلی در ماه رمضان باشید + توصیه‌ها

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو به روزه داران توصیه کرد: با رعایت برخی نکات بهداشتی می‌توان از مسمویت و بیماری‌های انگلی در ماه رمضان در امان ماند.

مراقب مسمومیت و بیماری‌های انگلی در ماه رمضان باشید + توصیه‌ها

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی آزادگان ایران؛ منوچهر دادگرنژاد معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی از نظر سرعت فساد پذیری نکته مهمی است که روزه داران باید به آن توجه زیادی داشته باشند ، اظهار کرد: با توجه به تغییر برنامه غذایی از نظر زمان مصرف، نوع، حجم و مقدار آن در ماه رمضان ممکن است عده‌ای بخواهند بشتر از مصرف یک وعده خود فراورده‌های غذایی تهیه نمایند و برای تسهیل در پخت و پز از مقادیر مازاد در وعده‌های دیگر مثل سحری استفاده کنند.
دادگر نژاد با توصیه به مصرف غذای تازه در هر وعده ضمن طبقه بندی مواد غذایی تحت نام‌های فساد پذیری زیاد، متوسط و کم فراورده‌هایی چون شیر پاستوریزه، گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آن‌ها را برای مدت کوتاه در یخچال نگهداری نمود را از نوع اول برشمرد و از سبزیجات و میوه‌ها تحت عنوان مواد غذایی با فساد پذیری متوسط نام برد.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این قبیل فراورده‌های غذایی را می‌توان برای کوتاه مدت در هوای خنک و خارج از یخچال نگهداری کرد و در هوای گرم باید آن‌ها را در یخچال قرار داد.
وی مواد غذایی با فسادپذیری کم را اقلامی مثل حبوبات و دانه‌های غلات خشک گندم، برنج و امثال آن دانست و بیان کرد: این مواد غذایی قادر هستند در شرایط مناسب برای مدت طولانی در هوای خشک و خنک نگهداری شوند.

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه اسهال خونی و تب روده‌ای از بیماری‌های بسیار خطرناکی هستند که معمولا از طریق تماس دست‌های الوده با مواد غذایی به انسان منتقل می‌شوند به مردم هشدار داد قبل از مصرف از عدم آلوده بودن مواد غذایی نظیر سبزیجات و کاهو به تخم انگل‌های روده‌ای اطمینان حاصل کنند.

وی با اشاره به این که این ینها می‌توانند باعث انتقال بیماری‌های انگلی نظیر آلودگی به آسکاریس و ژیاردیا به افراد شوند، گفت: قارچ ها و کپک‌هایی که روی مواد غذایی همچون آبلیمو، آبغوره، سس گوجه فرنگی و … رشد می‌کنند ممکن است باعث مسمومیت شوند و مصر این مواد غذایی در دراز مدت حتی می‌تواند موجب بروز سرطان شود.
دادگرنژاد با تاکید بر برنامه‌های مهم سازمان غذا و دارو برای پایش سموم و تدوین و اجرایی شدن بسیاری آز آن‌ها در چند سال اخیر عنوان کرد: باید در مکان تهیه سبزیجات و میوه‌ها دقت فراوان بکار برد که در غیر اینصورت علاوه بر میکروب ها، مواد شیمیایی و سموم هم می‌توانند مواد غذایی را ناسالم نموده و مثلا از طریق سموم بکار رفته در باغ‌های میوه و مزرعه‌ها موجبات آلودگی محصول را فراهم آورند.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو در پایان به مردم توصیه کرد برای اینکه غذایی سالمتر‌ی داشته باشند موارد ذیل را رعایت کنند:
– مواد غذایی را در جای تمیز نگهداری کنید
– مواد غذایی خام و پخته شده را جدا از هم نگهداری کنید
– مواد غذایی را بطور کامل بپزید
– مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید
– از آب و مواد تازه سالم استفاده کنید

انتهای پیام/



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *